Skip to main content

Eventkalender

Här hittar du några av de evenemang vi arrangerar eller är delaktiga i.

torsdag 22 feb

Frukost & AI-snack med Varberg Energi, värdet av AI/ML i samhällskritisk verksamhet

Under torsdagens frukost får vi träffa Björn Sjöström och Mats Balkö från Varberg Energi som berättar om sin AI-resa. Alla energianvändare kan teoretiskt sett bidra till framtidens elsystem och påverka sina kostnader för energi. För att uppnå detta behövs aktörer som undanröjer hindren för företag och privatpersoner att kunna agera och delta med sina solpaneler, hembatterier, laddboxar, värmepumpar med mera. 

För att Sverige skall lyckas med energiutmaningen idag och imorgon.

Vi behöver AI/ML för att optimera våra elnät, utveckla prognosmodeller och samtidigt underlätta för företag och privatpersoner att agera ”energismart”. 

Varberg Energi har länge legat i framkant när det gäller digitala lösningar.

På det Väst Svenska energibolaget finns redan en digital plattform (Nätflex) där privatpersoner (app) och företag (portal) kan koppla upp sig och påverka sina energikostnader. Tillsammans med samarbetspartners utvecklas också framtidens lösningar som t ex V2G, V2H, smart styrning av laddboxar, värmepumpar, batterier med mera. 

Intäkt till elkunderna utöver den egna solelsproduktionen

Nätflex är vad som populärt kallas för ”Virtual Power Plant” (VPP) och finns tillgängligt för kunder i hela sverige. Det handlar om att aggregera kundernas samlade effektresurser: laddboxar, solceller och batterier, och använda dem där de behövs mest – vilket kan ge en ytterligare en intäkt till elkunderna utöver den egna solelsproduktionen.

För att detta skall kunna bli verkligt har Varberg Energi anställda som fokuserar på att utveckla AI/ML lösning, på frukosten får ni höra hur man jobbar rent konkret med att bygga en energismart framtid och värdet av AI/ML för att lyckas. 

 

Anmälan, boka din och kollegornas plats idag!

Frukosten är kl.8.00-9.00, kom gärna 5 min innan så du hinner ta din frukost och plats, välkommen.

    Trade Center, Halmstad
    Dela kalenderhändelse