Skip to main content

Eventkalender

Här hittar du några av de evenemang vi arrangerar eller är delaktiga i.

torsdag 9 nov

Fler tjejer i styrelser!

Under hösten ska HighFive återigen öka intresset för styrelsearbete bland kvinnliga studenter och alumner vid Högskolan i Halmstad. Det populära utbildningstillfället ger inte bara kunskap utan även möjligheten att delta vid styrelsemöten i halländska företag vid tre tillfällen. Gång på gång bevisas det att ju mer jämställt ett företag är desto framgångsrikare är det. Men ändå är det en bit kvar tills det är jämställt bland de ledande i Halmstads näringsliv. Det vill HighFive förändra – tillsammans med dessa kvinnor.

– ”Vi vill ge framtidens kvinnor möjligheten att komma ut i ett framgångsrikt lokalt näringsliv efter sina studier! Därför arbetar vi med långsiktiga förändringar för att öka jämställdheten.” – Martina Jönsson, Projektledare på HighFive.

3 kvällar utbildning 

Under tre kvällar får du och andra kvinnor en hands-on introduktion inom styrelsearbete där ni övas i frågor och diskussioner som är vanliga i styrelserummet. Ni går igenom vad det innebär att sitta i en styrelse så som roller, avgränsningar, ersättning och vad ni kan göra för att bli aktuell för ett styrelseuppdrag. Utbildningstillfällena hålls den 9,  16 och 23 november kl 17-20 där det ingår lättare kvällsmat.

3 dagar praktik

Under utbildningen matchas du ihop med ett företag där du kommer ha din praktik. Vid tre styrelsemöten kommer du sitta med i styrelserummet och använda din erfarenhet i kombination med dina nya kunskaper för att ge ditt perspektiv till en styrelse som vill höra just dina tankar.

Du kan!

Vi bryr oss inte om vad du läst eller gjort innan. Det enda som är intressant är vart du vill framåt! Om du vill avancera i din karriär, ta plats där de stora besluten tas är detta din chans att ta första steget dit. Vi tror på dig!

Anmäl dig senast den 31 oktober. Begränsat antal platser. Så skynda att anmäla dig!

Hör av dig till: martina.jonsson@h5halmstad.se eller läs mer och anmäl ditt intresse på länken här >> Styrelseintro – student – HighFive

Kristian IV:s väg 3, 302 50 Halmstad
Dela kalenderhändelse