Skip to main content

Eventkalender

Här hittar du några av de evenemang vi arrangerar eller är delaktiga i.

torsdag 14 mar

Frukost & AI-snack ”AI för alla” med Anita HighFive data scientist

🚀Välkommen att utforskar vad AI är och kan användas till tillsammans med Anita, HighFive data scientist 🧠✨

”Vad är AI?” – En fråga som många ställer sig, men svaret behöver inte vara krångligt! 🌐 AI, eller artificiell intelligens, är helt enkelt datorer som efterliknar mänsklig intelligens. Men vad innebär det egentligen?

Här är en snabbguide utan tekniskt jargong, för att göra AI mer tillgängligt för alla:

✨Efterliknar Mänsklig Intelligens: AI-system är skapade för att härma mänsklig tänkande och lärande. Det är som att ge datorer förmågan att tänka, lära och fatta beslut själva.

✨Data är Bränslet: AI-drivna system använder stora mängder data för att förstå mönster, dra slutsatser och fatta beslut. Ju mer data, desto bättre kan AI ”förstå” och agera.

✨Användbart i Olika Områden: AI används överallt! Från chatbots och personlig assistans till självkörande bilar och medicinsk diagnostik. Möjligheterna är oändliga.

✨Inga Magiska Tricks: Trots dess imponerande förmågor är AI inte magi. Det är resultatet av algoritmer och datamodeller som ständigt förbättras och utvecklas.

🧠✨Varför så intressant och bra att förstå? 🌍 För att förstå vad AI kan göra för dig och världen! Det handlar inte bara om koder och algoritmer, utan om att förstå dess potential och hur det kan användas för att lösa verkliga problem. 🚀

🌐Låt oss göra AI mer tillgängligt och inspirera fler att upptäcka dess spännande värld! 💡 Kom gärna med dina tankar och frågor till Anita.

Anmäl dig nu och låt Anita göra AI enkelt, roligt och förståeligt för alla!

Frukosten är kl.8.00-9.00, kom gärna 5 min innan så du hinner ta din frukost och plats, välkommen.

 


    Trade Center, Halmstad
    Dela kalenderhändelse