Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Business Idea Boot Camp

oktober 23, 2019 @ 5:00 e m - 7:00 e m

Funderar du på att någon gång i framtiden starta eget företag? Eller har du kanske ganska nyligen startat eget? Då är Business Idea Boot Camp något för dig!

Business Idea Boot Camp är tidigare Entreprenörskolan som lite byter skepnad. Nu kommer vi lägga mer fokus på dig som entreprenör, ditt företagande och på din förmåga att utveckla en idé. Här får du möjlighet att vidareutveckla din affärsidé till det där lilla extra dagens marknad efterfrågar. Med hjälp av enkla metoder och verktyg kan du optimera din idéutveckling och skapa ett mer objektivt tankesätt på hur du ska gå tillväga med just din specifika affärsidé. Har du ingen egen affärsidé just nu får du en fiktiv av oss att arbeta med under veckorna. Allt för att öva inför du får en egen eller tar den du får av oss och gör till verklighet!

Business Idea Boot Camp kommer pågå under fem onsdagskvällar i höst med start den 25 september på Högskolan i Halmstad. Alla tillfällen är kostnadsfria och vi bjuder på fika.

Tillsammans med andra entreprenörer kommer du kunna möjliggöra din framtidsdröm om att bli egenföretagare! Häng med oss på den här resan!

Tid: 17-19
Plats: Digitalt Laborativt Centrum (DLC) Q-huset, Högskolan i Halmstad
Datum: 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober, 23 oktober. Mer info om respektive kväll hittar du längre ner.

För att säkra din plats anmäl dig via formuläret nedanför.

  •  

Har du några frågor, tveka inte, utan hör av dig till oss direkt genom att maila tobias.tisell@halmstad.se

25 September, Kund och marknad
Steg ett i entreprenörskap är att lär känna din kund, därför är det också steg ett i Business Idea Boot Camp. Vem är din kund och vad vill den ha? Dessutom fokuserar vi på dig som entreprenör, vart står du just nu i din entreprenörskapsresa? Vad är viktigt för dig?

2 Oktober, Din produkt eller tjänst
Under andra tillfället sätter vi din produkt eller tjänst i centrum, hur löser den ett behov på marknaden? Hur ger den en nytta för kunden? På något sätt kommer du göra världen lite bättre för dina kunder med hjälp av din produkt/tjänst. Det är den största anledningen att någon väljer att
lägga tid eller pengar på den. Här hjälper vi varandra att förtydliga detta så att dina kunder verkligen förstår när det är dags för lansering. Dessutom övar vi på att presentera oss själva som entreprenörer.

9 Oktober, Samarbetsparners och konkurrenter
Givetvis har du konkurrenter till din produkt eller tjänst. Det kan vara några som gör exakt samma sak eller kanske till och med att din största konkurrent är dina kunders lathet. Hur kan du isåfall göra om dessa konkurrenter till dina samarbetspartners? Det kommer vi ta reda på under
tillfälle tre.

16 Oktober, Affärsmodell
Under det fjärde tillfället kommer vi använda all information vi skapat under tidigare tillfällen för att skapa en affärsmodell i Business Model Canvas. En modell som kommer hjälpa dig att få en bredare insikt i vad som behöver göras för att ta nästa steg i din entreprenörskapsresa.

23 Oktober, Pitch
Som avslutning på Business Idea Boot Camp lyssnar vi på varandra pitcha sina företagsidéer. Ett bra sätt att öva på sin presentation är att själv ofta pitcha men också att lyssna på många andra, på så sätt inspireras du till nya tekniker och kunskaper. Dessutom sätter vi upp mål för ditt framtida entreprenörskap.

Detaljer

Datum:
oktober 23, 2019
Tid:
5:00 e m - 7:00 e m
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,
Webbplats:
www.h5halmstad.se

Plats

DLC, Högskolan i Halmstad
Spetsvinkelgatan 23
Halmstad, 30250 Sverige
+ Google Map

Kom och ge oss en high five

Vår dörr är alltid öppen. Vill du utveckla din idé eller veta hur du kan engagera dig i våra företag, välkommen in till oss.

Öppettider

Måndag till fredag
Kl. 09.00 - 17.00


Adress

Trade Center, våning 2 & 3
Kristian IV:s väg 3
302 50 Halmstad


Kontakt

highfive@h5halmstad.se
+46 (0)73 – 30 38 541