Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lunch & Learn – Socialt entreprenörskap

december 16, 2019 @ 12:00 e m - 1:00 e m

Välkomna till en ny vecka med Lunch & Learn.

Vi, precis som du, vet att kunskap är viktigt. Vi, precis som du, vet också att tiden kan vara ett problem. Vi, precis som du, vet att det är viktigt att inte skippa lunchen. Därför är vi extra stolta över vårt koncept Lunch&Learn, där lunch och kunskap står i centrum – samtidigt. Den 16 december välkomnar vi Henning Gillberg som är grundaren till Repamera.

Vill du återförenas med ditt favoritplagg igen? Bidra till minskad ny konsumtion? Ge nytt liv till hantverkarbranschen?
Då är Repamera något för dig!

Repamera är Sveriges första (och största) skrädderi online. Med andra ord, en e-reparation för kläder. Henning Gillberg grundade företaget år 2017 genom att cykla runt i Malmö och hämta kläder, som han sedan reparerade och skickade tillbaka. Sedan dess har företaget vuxit till att vara tre heltidsanställda i en 300kvm fabrikslokal, med samarbetspartners som bla. HM. Repamera grundade även White Monday, de cirkulära alternativet till Black Friday.

Vad var det som gjorde att Henning fick denna idé? Hur håller Henning sin entreprenörsanda vid liv? Hur ser framtiden ut och vilka nya mål finns på agendan?

Vi människor har utvecklat ett beteende där vi köper nya prylar, använder dem, och sedan slänger. Att ständigt producera nya varor är inte en hållbar utveckling för vår planet. Att börja tänka mer hållbart räcket inte, utan vi måste agera för att något skall hända.
Det vi producerar och använder bör kunna lagas, demonteras och återproduceras, så att den får en längre livscykel och kan användas om, och om igen.

Lunchen serveras mellan 12-12.15 och föreläsningen är 12.15-13.00.

11:30-12:00 kommer Civil dataingenjörerna från Högskolan i Halmstad finnas i HuddleHub för att visa upp deras prototyper som de har tagit fram i kursen Innovationsprojekt. Innovationsprojektet går ut på att identifiera problem och hitta en hållbar lösning. Syftet är att studenterna ska öva på att vara innovativa och att sätta kund i fokus. Varmt välkomna och se studenternas lösningar och få reda på mer om processen.

  • Ex. företag eller program
  •  

Kom till HuddleHub den 16 december och bli fullt inspirerad över en god lunch!

Detaljer

Datum:
december 16, 2019
Tid:
12:00 e m - 1:00 e m
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , ,
Webbplats:
https://repamera.se/

Plats

HighFive HuddleHub
Kristian IV:s väg
Halmstad, 30250 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
www.h5halmstad.se

Arrangör

HighFive

Kom och ge oss en high five

Vår dörr är alltid öppen. Vill du utveckla din idé eller veta hur du kan engagera dig i våra företag, välkommen in till oss.

Öppettider

Måndag till fredag
Kl. 09.00 - 17.00


Adress

Trade Center, våning 2 & 3
Kristian IV:s väg 3
302 50 Halmstad


Kontakt

highfive@h5halmstad.se
+46 (0)73 – 30 38 541