Hallands Matgille ska bidra till att skapa dynamiska mötesplatser, främja samarbete, sprida kunskap om hållbarhet och lokalt producerad mat, skapa förutsättningar för att lära av varandra, och skapa öppna och tillgängliga testmiljöer. Med projektledare Anna-Maria Spaniol i spetsen och hennes parhäst Daniel Börjesson kommer Halland bli Sveriges mest levande matlän.

I HighFive har Matgillet utökat kontaktytor, nätverkande och kommunikationsstratgeier.
– Det är med stor entusiasm vi antar detta arbete. Numera finns både Kulinarisk Resa och Signerat Halland under samma paraply. De båda organisationerna har båda arbetat med att främja den halländska maten under många år. Nu har vi fått nya möjligheter att med gemensamma krafter lyfta arbetet ytterligare en nivå, säger projektledare Anna-Maria.
Tillsammans med Daniel Börjesson har projektet tagit fart och den 25/9 väntar en fullsäckad kick-off. Med välrenommerade namn som Lisa Lemke, Tillsammansfamiljen och Stedsands in the woods för att nämna några, lanseras projektet på det digitalt laborativa centret, Högskolan i Halmstad, under hösten.
Inspirationsdagen kommer modereras av Rebecca Sellergren. Föreläser gör bl.a. Fredrik Eklöf om ledarskap med fokus på en hållbar organisation samt Lisa Lemke som visar vikten av nätverkande och samarbete.
– Lisa Lemke är en stor profil inom mat i Halland, så de som lyssnar på henne får nog ett par tips med sig hem, säger Anna-Maria.
Hallands Matgille är ett treårigt projekt som finansieras av Europeiska utvecklingsfonden samt Region Halland. Projektet utgår från företagens behov och syftet är att utveckla och stärka en hållbar livsmedelssektor i Halland med fokus på de livsmedelsförädlande företagen.
– Vi erbjuder allt ifrån kostnadsfria utvecklingsprogram till nätverksträffar som hjälper företagens verksamhet att växa hållbart.