Hjärterum

Vi är många som under Covid-19 tvingats hålla oss hemma för att minska smittspridning i vårt samhälle vilket kan bli väldigt ensamt och långtråkigt. Som tur är finns det många som känner precis samma känsla! Därför är det dags att vi träffas – digitalt. Allt du behöver göra är att välja när du vill träffas, klicka på länken du får i mailet och delta i mötet via din dator, platta eller smartphone.

Hjärterum – digitala möten i hemmet

I tider där vi ej kan vara fysiskt tillsammans ökar vårt behov att känna gemenskap. HighFive har därför tagit fram konceptet Hjärterum i samverkan med Hemvårdsförvaltningen och Alla hjärtans hus.

Hjärterum är samtalssessioner med olika teman och kategorier – exempelvis bokklubb, kafferep, rörelse och modereras i piloten av HighFives coacher.

Vi sänker tröskeln till att ta kontakt och modererar en givande stund för deltagarna. Vi är motorn som drar igång samtalen och hoppas kunna hjälpa till att knyta nya bekantskaper och att initiera digitala verktyg för kontakt i Halmstad kommun.

Välkommen till Hjärterum – där samtal och möten tar fart.


Image

1. VÄLJ TYP AV MÖTE


Image

RÖRELSE TILLSAMMANS
För dig som vill hålla igång! Vi kör ett pass tillsammans med Ann-Sofi Löfquist från Alla hjärtans hus. Allt sker live och det är bara att följa med i Ann-Sofis tydliga instruktioner. Balans och styrka är något vi verkligen behöver i dessa tider där rörelse kan vara mer begränsat. Välkommen till en rörlig stund.

Rörelse Tillsammans är på onsdagar klockan 14:30

Image

BOKKLUBB
Frossar du i böcker eller vill bli intresserad till nya böcker? Tillsammans med Biblioteken i Halmstad guidar vi er genom böckernas fantastiska värld. Till första tillfället är det bra om du valt ut en favoritbok du tidigare läst och som du gärna får dela med dig av till övriga nyfikna bokintressenter.

Bokklubben är på onsdagar kl 14:30

Image

KAFFESTUND
Träffa gamla och nya bekantskaper över en digital eftermiddagsfika. Dela med dig av tips och tricks från din nya vardag eller berätta om minnen från förr. Vi samtalar under trevliga former och känner gemenskap och tillhörighet.

Kaffestund är på torsdagar klockan 14:30

2. BOKA DITT MÖTE


Skriv in ditt namn, mail och telefonnummer (vi använder telefonnumret för att ringa och hjälpa dig om någonting krånglar) och välj vilka dagar du vill vara med i möten. Du kan även skriva in om du gärna skulle vilja vara i samma möte som en vän som också anmält sig.

  • Ex: margareta.nilsson@gmail.com
  • Ange ditt telefonnummer om du vill att vi ska ringa dig om något krånglar.
  • Vill du delta i Hjärterums rörelse tillsammans? Klicka i det datum då du vill delta (självklart går det bra att delta under fler tillfällen):
  • Vill du delta i Hjärterums bokklubb? Klicka i det datum då du vill delta (självklart går det bra att delta under fler tillfällen):
  • Vill du delta i Hjärterums Kaffestund? Klicka i det datum då du vill delta (självklart går det bra att delta under fler tillfällen):
  • Skriv namnet på personen du önskar vara i möte med.
  •  

3. Vänta på ett mail


Image

Du kommer inom ett dygn få ett mail som bekräftelse på din anmälan till ditt digitala möte. Där kommer du få instruktioner för hur du ska göra för att delta i mötet. Om du har några frågor – tveka inte att höra av dig till oss!

hjarterum@h5halmstad.se
076-698 47 70

Image

Ett samarbete mellan: