Jämställdhets
-matchen

Image

Gång på gång bevisas det att ju mer jämställt ett företag är desto framgångsrikare är det. Ändå är bara 16 % av de ledande i Halmstads näringsliv kvinnor. Det vill vi förändra – tillsammans med dig. För ett framgångsrikare lokalt näringsliv.

Delta med ditt företag

I Jämställdhetsmatchen får du och ditt företag handfasta råd och handlingsplaner på hur ni kan arbeta för att öka jämställdheten – och göra företaget mer framgångsrikt.

Många företag är redan med och tillsammans gör vi skillnad för framtidens attraktiva och framgångsrika arbetsplatser.

  Jag godkänner behandlingen av mina personuppgifter enligt dataskyddspolicy

  Jämställdhet – en
  konkret
  konkurrensfördel

  Jämställda företag gör högre vinst, har minskad risk för konkurs, högre lönsamhet och högre kundnöjdhet. Det är bevisat. Av bland annat Deloitte, Boston Consulting Group och Credit Suisse. Gång på gång. I hårda fakta. Helt utan bullshit. Ett jämställt företag är mer än bara en fin framtidsvision – det är en konkret konkurrensfördel.

  Ändå är bara 16 % av de ledande i näringslivet i Halmstad kvinnor. Av tio VD:ar, styrelseordförande och styrelseledamöter är alltså färre än 2 kvinnor. Det är konstigt, för vi utgår från att alla företag vill bli så framgångsrika som möjligt.

  Jämställdhet handlar inte om att vara lika många kvinnor som män på golvet eller i linjeverksamheten. Jämställdhet börjar redan i styrelserummet, och går via VD, stabsfunktioner och ledningsgrupper neråt i organisationen. Det är först när det är jämställt på ledande positioner som jämställdhetens alla konkreta positiva egenskaper får maximal utväxling. Det handlar även om att vara en framtida attraktiv arbetsgivare. Därför är siffran 16 % så nedslående, och så angelägen att ändra. För ett framgångsrikare lokalt näringsliv.

   

  Hur ser ert styrelserum ut?

  Under hösten ska vi återigen öka intresset för styrelsearbete bland kvinnliga studenter och alumner vid Högskolan i Halmstad. Det minst sagt populära utbildningstillfället ger kunskap och  möjligheten att delta vid halländska styrelsemöten vid 3 tillfällen.

  Erbjuder ditt företag en plats för detta?

  -”Vi vill ge framtidens kvinnor möjligheten att komma ut i ett framgångsrikt lokalt näringsliv efter sina studier! Därför arbetar vi med långsiktiga förändringar för att öka jämställdheten.”
  – Henrik Otendal, Projektledare på HighFive-

   Jag godkänner behandlingen av mina personuppgifter enligt dataskyddspolicy

   Med fantastiska resultat och matchningar i bagaget har vi nu valt att ge fler kvinnor möjligheten att få en introduktion till styrelsearbete. Vill ditt företag vara med och ge tolv kvinnor möjligheten att komma ut i ett framgångsrikt lokalt näringsliv?

   Anmäl dig i formulären ovan eller kontakta Henrik Otendal, herik.otendal@h5halmstad.se för mer information.

   #8416

   ”-Mm, kanske det. Men vad 17 vinner
   vi på att ha kvinnor i styrelsen?”

   För att skapa framtidens innovativa och hållbara företag behöver även våra styrelser utmana och förnya sina arbetssätt.
   Tillsammans med The Yes Way erbjuder vi en spännande, nytänkande och innovativ utbildning för ett smartare och framtidssäkrat styrelserum.

    

   Jämställdhetsmatchen är igång

   Kom in i matchen och var med och förändra det lokala näringslivet och ditt företag. I Jämställdhetsmatchen ingår inspiration, rådgivning och matchningsfunktioner utifrån en metodik framtagen av The Yes Way. Projektet leds av tillväxtskaparen HighFive och tillsammans med partners och det lokala näringslivet, vill vi hitta vägar och sätt att förflytta företagen i Halmstad kommun mot att bli mer jämställda. För ett framgångsrikare lokalt näringsliv.

   Matchen där alla vinner

   Vanligtvis så finns det bara en vinnare i en match. Oavgjort är ju aldrig mer än ok. Fast i Jämställdhetsmatchen är det annorlunda. Lika, och alla vinner. Männen, kvinnorna och inte minst företagen.


   Hårda fakta

   Våra påståenden om högre lönsamhet, minskad risk för konkurs, högre kundnöjdhet och högre vinst är tagna ur ett antal undersökningar utförda av bland annat Deloitte, Boston Consulting Group, PwC, Credit Suisse och International Labour Organisation (ILO), och sammanställda av stiftelsen Allbright. På Allbrights hemsida hittar du fler rapporter om jämställdheten i svenska näringslivet.