Samarbete med Högskolan i Halmstad

Är du student vid Högskolan i Halmstad och har en idé som du vill göra till ett företag? Eller vill du öva dig i de egenskaper som gör dig till en bra entreprenör? Då är du mer än välkommen till oss! Alla studenter på Högskolan i Halmstad är välkomna under hela studietiden och tre månader efter examen. Vi ställer inga krav – alla är välkomna och du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga. Kom till oss för individuell- eller gruppcoachning eller delta på några av våra öppna workshops. Nedan hittar du schemat för höstens aktiviteter.

HighFive Student drivs av HighFive på uppdrag av Högskolan i Halmstad, HH Innovation AB.

 • GET TO WORK

  Med Get to work får du som är student vid Högskolan i Halmstad möjlighet att lösa riktiga utmaningar hos riktiga företag. Det innebär arbetslivserfarenhet, näringslivsnätverk och referenser som får ditt CV att glänsa. Anmäl dig redan idag, det spelar ingen roll vilket program eller kurs du läser. Det viktigaste är att du vill bidra med dina kunskaper och lära av andra.

  HUR FUNKAR DET?
  Framtiden kräver att vi är olika och använder våra olikheter för att komma på riktigt bra lösningar på utmaningar.
  I Get to work sätts en grupp om fem studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad ihop för att lösa företags utmaningar. Sammanlagt arbetar du med företaget under en arbetsvecka, 40 timmar, fördelat över sex kalenderveckor. Efter presenterad rekommendation kan du använda företaget och HighFive som referens på ditt CV.
  Du får även intyg på LinkedIn och ett certifikat på avslutad utbildning inom verksamhetsutveckling.

  Läs mer och anmäl dig r!
 • KARRIÄRLUNCH

  Karriärlunch är ett koncept som skapats tillsammans med studentföreningen Karriär på Högskolan i Halmstad. I vår bjuder vi in dig till ytterligare digitala luncher där du har möjlighet att lyssna och inspireras av intressanta entreprenörer och inspiratörer från olika branscher som satsat, vågat, velat och vunnit!

  Vill du satsa på din idé, odla din karriär eller bygga dina entreprnöriella förmågor som gör dig mer anställningsbar, men vet ej vart du ska börja?

  Vi bjuder in dig till 60 min inspiration av olika entreprenörer/inspiratörer som delar med sig av sina med- och motgångar, roliga misstag och vägledning.
  Ta tillfället i akt att diskutera, nätverka och kanske ställa en fråga för att bli inspirerad till att ta nästa steg med din idé.

  Uppstart höstterminen

MEET & MATCH

– ett sätt för dig som vill komma i kontakt med näringslivet.
Vi alla vet att vi lär oss mängder i mötet med andra människor. Meet & Match fokuserar på just det, mötet mellan olika individer. Vi vill skapa ett utbyte av kunskap och möjlighet för dig som vill bli entreprenör men inte har en egen idé. Här får du chansen att både bygga relationer, utvecklas och kanske hitta din framtida arbetsplats.


I steg 1 av Meet & Match kommer Halländska bolag i en kort film pitcha vad de gör och varför de är framtidens arbetsplats. I steg 2 hittar du ett/flera företag som du tycker är intressanta och anmäler dig för att träffa företaget digitalt där ni får en chans att lära känna varandra lite bättre. Tycker både du och företaget att det är intressesant går ni vidare i steg 3 där du och bolaget fortsätter processen på egen hand.

Anmälan är stängd!