Samarbete med Högskolan i Halmstad

Är du student vid Högskolan i Halmstad och har en idé som du vill göra till ett företag? Eller vill du öva dig i de egenskaper som gör en bra entreprenör? Då är du mer än välkommen till oss! Alla studenter på Högskolan i Halmstad är välkomna under hela studietiden och tre månader efter examen. Vi ställer inga krav – alla är välkomna och du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga. Kom till oss för individuell eller gruppcoachning eller delta på några av våra öppna workshops. Nedan hittar du schema för höstens aktiviteter.

HighFive Student drivs av HighFive på uppdrag av Högskolan i Halmstad, HH Innovation AB.

 • GET TO WORK

  Get to work är ett ett koncept där studenter vid Högskolan i Halmstad löser problem hos  Halländska företag.  Företagen får nya ögon och innovationskraft in i sin verksamhet samtidigt som studenterna får arbetslivserfarenhet och referenser att sätta på CVt – en win win helt enkelt!

  Vi får ofta höra från studenter att företag efterfrågar arbetslivserfarenhet och referenser, något som många nyexaminerade studenter inte har. För att våra studenter ska få en chans att bättra på ditt CV har HighFive dragit igång Get to work. I Get to work sätts en grupp om fem studenter med olika inriktningar ihop för att lösa företags utmaningar.

  Hur gör jag som student för att komma med i Get to work?

  Framtiden kräver att vi är olika och använder våra olikheter för att komma på riktigt bra lösningar på faktiska utmaningar, därför spelar det ingen roll vilket program eller kurs du läser! Det enda som krävs är att du är student vid Högskolan i Halmstad. Vi från HighFive kommer guida er med olika verksamhetsutvecklingsverktyg och hjälpa er att skapa innovationskraft! Allt för att ni ska känna er trygga i att jobba ihop med företaget under hela processen. Sammanlagt kommer du att arbeta med ett företags utmaningar under en arbetsvecka (40h) fördelat över sex kalenderveckor.

  När ni presenterat era rekommendationer ställer företaget samt HighFive upp som referens på ditt CV samt intygar din kompetens på LinkedIn. Du får även ett certifikat på att du genomgått en utbildning inom verksamhetsutveckling.

  Skarpa case

  Först ut att presentera sina rekommendationer i projektet Get to work var Elin Jonsson, Emelie Gustafsson och Sara Holmkvist, tidigare i somras. De läser internationella marknadsföringsprogrammet samt programmet för organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning arbetsvetenskap vid Högskolan i Halmstad.

  Under fem veckor har de arbetat med företaget Creative Tools som ingår i HighFives projekt Digiboard Lead. Samverkan var mycket lyckad och leveransen ett faktum.

  ANMÄL DIG I FOMULÄRET NEDANFÖR

  •  
  ]
 • BOOST – FÖR FÖRÄNDRING

  Slås du ofta av hur många utmaningar vi har i vårt samhälle?
  Skulle du vilja vara en del av lösningen, men har ingen aning om hur?
  Då är Boost – För förändring något för dig!  

  Boost för förändring är för dig som vill veta vad du kan göra riktigt bra! Om du är medveten om dina drivkrafter blir det lättare att snabbt reagera när livet kastar kurvbollar, eller när det helt enkelt är dags för en förändring. När du vet vad som driver dig blir det lättare att identifiera nya möjligheter och möta förändring med ett större lugn.  

  Under fyra onsdagar i höst erbjuder vi dig att hitta och jobba med din inre drivkraft. Kanske har du länge undrat vad du ”borde göra”, eller så vet du vad men saknat kraften att göra något åt det. Oavsett så är du välkommen att hänga med på Boost för förändring där vi träffas digitalt och hjälper varandra komma närmare vår nya vardag.  

  Läs mer och anmäl dig här!
 • HIGHFIVE OCH KARRIÄR LANSERAR KARRIÄRLUNCH

  Tillsammans bjuder HighFive och Karriär in till en serie om sex tillfällen i höst där du har möjlighet att lyssna på entreprenörer och inspiratörer som vågat, velat och vunnit. Bli en av oss!

  Vill du satsa på din idé och odla din karriär men vet ej var du ska börja? Eller vill du bygga dina entreprenöriella förmågor som gör dig mer anställningsbar?

  Lugn vi har möjliggörarna som sitter på svaren hos oss i höst!

  Är du riktigt snabb att anmäla dig ges du möjlighet att bli en av de utvalda femton som får deltaga på plats. Då ingår lunch efter föredraget där du kan sitta ner med entreprenören och prata, diskutera, ställa frågor och nätverka med övriga deltagare.

  I annat fall är du med via zoom och låter dig inspireras så att just du tar steget du länge funderat över.

  Plats: Himmel, Trade Center, vån 22 samt S-huset. 
  Tid: kl 12.10-13.10

  Observera: Gällande 21/10 och 25/11 hålls luncher i S-huset. Ni får information efter anmälan är inskickad.

  Läs mer och anmäl dig här
 • MEET & MATCH

  Vi vet att vi alltid lär oss mängder i mötet med andra, därför fokuserar Meet & Match på just det. Fokuset ligger på utbytet av kunskap mellan akademi och näringsliv. Den 8 oktober kl 16.30- 18 under Halland tech week går startskottet för Meet & Match där du får chansen att bygga relationer, utvecklas och kanske hitta din framtida arbetsplats.

  Steg
  1. Företagsfilmer 2. Digitalt möte 3. Utveckling

  I steg 1 av Meet & Match kommer Halländska bolag i en kort film pitcha vad de gör och varför de är framtidens arbetsplats. I steg 2 hittar du ett/flera företag som du tycker är intressanta och anmäler dig för att den 8 oktober träffa företaget digitalt där ni får en chans att lära känna varandra lite bättre. Tycker både du och företaget att det är intressesant går ni vidare i steg 3 där du som student bidrar med den senaste kunskapen och nya perspektiv och företaget bidrar med att vägleda dig i näringslivet. Givetvis kommer vi från HighFive guida dig hela vägen, processen ser ut som följande:

  ANMÄL DIG I FORMULÄRET NEDAN

  Anmälan för höstens Meet & Match är stängd. Vi återkommer i Januari med nästa omgång.