Samarbete med Högskolan i Halmstad

Är du student vid Högskolan i Halmstad och har en idé som du vill göra till ett företag? Eller vill du öva dig i de egenskaper som gör en bra entreprenör? Då är du mer än välkommen till oss! Alla studenter på Högskolan i Halmstad är välkomna under hela studietiden och tre månader efter examen. Vi ställer inga krav – alla är välkomna och du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga. Kom till oss för individuell eller gruppcoachning eller delta på några av våra öppna workshops. Nedan hittar du schema för höstens aktiviteter.

HighFive Student drivs av HighFive på uppdrag av Högskolan i Halmstad, HH Innovation AB.

Get to work!

Vi presenterar Get to work – ett koncept där HighFives projektbolag får kvalificerad hjälp med problemlösningar och studenter på Högskolan i Halmstad erfarenhet, referenser och kompetenshöjning – en win-win!

Vi får ofta höra från studenter att företag efterfrågar arbetslivserfarenhet och referenser, något som många nyexaminerade studenter inte har. För att våra studenter ska få en chans att bättra på ditt CV har HighFive dragit igång Get to work!. I Get to work! sätts en grupp om fem studenter med olika inriktningar ihop för att lösa företags utmaningar. 

Hur gör jag som student för att komma med i Get to work?

Oavsett program, framtiden kräver att vi är olika och använder våra olikheter för att komma på riktigt bra lösningar på faktiska utmaningar! Det enda som krävs är att du är student vid Högskolan i Halmstad. Vi från HighFive kommer inleda med att kompetensutveckla er i verksamhetsutveckling så att ni känner er helt trygga med att arbeta ihop med företaget och utveckla deras verksamhet dessutom handleder vi er under hela processen. Under Get to Work! kommer ni använda era olika intressen och kunskaper tillsammans med er nyförvärvda kompetens för att komma fram till så bra lösningar som möjligt för företaget. Sammanlagt kommer du att arbetamed ett företags utmaningar under en arbetsvecka fördelat över sex kalenderveckor.

När ni presenterat era rekommendationer ställer företaget samt HighFive upp som referens på respektive CV. Du mottager även ett certifikat på att du genomgått en utbildning inom verksamhetsutveckling.

Skarpa case

Först ut att presentera sina rekommendationer i projektet Get to work var Elin Jonsson, Emelie Gustafsson och Sara Holmkvist, tidigare i somras. De läser internationella marknadsföringsprogrammet samt programmet för organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning arbetsvetenskap vid Högskolan i Halmstad.

Under fem veckor har de arbetat med företaget Creative Tools som ingår i HighFives projekt Digiboard Lead. Samverkan var mycket lyckad och leveransen ett faktum.

Image

Sammanlagt kommer du jobba med ett företags utmaningar under en arbetsvecka fördelat över fem kalenderveckor.

Här är ett exempel på vad du kan fylla på ditt CV med efter att du har genomfört Get to Work! Dessutom hoppas vi att du lärt dig mängder att ta med in i ditt framtida arbetsliv och ett helt nytt kontaktnät.

Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedanför så kontaktar vi dig angående spännande case till hösten;

Image

  •