Styrelseintro

Image

Gång på gång bevisas det att ju mer jämställt ett företag är desto framgångsrikare är det. Ändå är bara 16 % av de ledande i Halmstads näringsliv kvinnor. Det vill vi förändra – tillsammans med dig. För ett framgångsrikare lokalt näringsliv.

Var en del av förändringen

Du får en introduktion till stryrelsearbete, praktik på ett företag där du sitter med i styrelserummet och en personlig mentor som hjälper och guidar dig.
En bra erfarenhet på ditt CV och ett språng i din karriär!

Vi drar igång utbildningen
12/10 kl 17.  

För att söka behöver du vara kvinna, studera vid Högskolan i Halmstad (eller tidigare student vid Högskolan i Hamlstad och nu bosatt i Halmstad) samt tala svenska.

Ansökan är stängd för denna omgång

 
Image

Upplägg

3 kvällar utbildning  

Under tre kvällar får du och sju kvinnor en hands-on introduktion inom styrelsearbete där du övas i frågor och diskussioner som är vanliga i styrelserummet.

3 dagar praktik  

Under utbildningen matchas du ihop med ett företag där du kommer ha din praktik. Vid tre styrelsemöten kommer du sitta med i styrelserummet och använda din erfarenhet i kombination med dina nya kunskaper för att ge ditt perspektiv till en styrelse som vill höra just dina tankar.

Kursdatum 

Tisdag 12/10
Torsdag 19/10
Torsdag 28/10
Kl 17-20 HuddleHub, TradeCenter, Halmstad.

Du behöver ingen erfarenhet,
bara vilja!

Kursinnehåll

Kväll 1

- Intro och grunder för ett effektivt, jämställt och framtidssäkrande styrelsearbete.
- Styrelsens roll och avgränsningar
- Inspirationsföresläsning

Kväll 2

- Styrelsens roll i strategi med hållbarhetsfokus coh omvärldsanalys
- Grupparbete. Case 1 - Nystartat företag inom hållbara material behöver strategi för lansering.

Kväll 3

- Styrelsens roll i ett förändringsarbete - hur hittar man ett företags "blue ocean"?
- Grupparbete. Case 2 - Moget företag med hårt konkurrensutsatt verksamhet vill ställa om till lönsam och hållbar verksamhet.

Praktik

Vid tre tillfällen sitter du med i styrelserummet hos ett företag för att höra hur diskussionerna går, använda dina nya och gamla kunskaper för att se ur ditt perspektiv. Mellan tillfällena har du en personlig mentor att bolla tankar och funderingar med.

 
#8416

Du får din egen mentor!

Under utbildningen kommer du matchas ihop med en kvinna som 
delar med sig av sin erfarenhet av styrelsearbete och stöttar dig.


Du kan!

Vi bryr oss inte om vad du läst eller gjort innan. Det enda som är intressant är vart du vill framåt! Om du vill avancera i din karriär, ta plats där de stora besluten tas så är detta din chans att ta första steget dit.
Vi tror på dig.