Skip to main content

Våra hjältar

Möt entreprenörer och företag som tagit nästa steg med hjälp av oss.

Etablerat näringsliv

Cybsec – Quicksearch

Ett av de deltagande bolagen i Cybsec är det Halmstadsbaserade bolaget Quicksearch. Quicksearch skapar agerbara kund och medarbetarundersökningar och var ett av de bolagen som fick möjlighet att genomgå ett pentest.

Men vad är då ett pentest?
Det bästa sättet att stoppa en inbrottstjuv är att låsa och larma. När det kommer till digitala tjuvar är det inte lika uppenbart vilka ”fönster och dörrar” man ska se till är låsta, därför man gör ett pentest. Ett pentest är ett samlingsnamn för en mängd olika metoder där man hackar ett företags system och få tillgång till känsliga data. Man pratar i detta sammanhang om ”etisk hacking”. Skillnaden mellan etisk hacking och vanlig hacking är att man vid etisk hacking har kommit överens med företaget, i det här fallet Quicksearch, om att försöka hacka deras system för att hitta sårbarheter och avbryter innan någon skada är skedd. 

De pentest vi utförde på Quicksearch gick ut på att en grupp med studenter från Högskolan i Halmstad,  i en skyddad miljö under handledning av experten David Jacoby, försökte ta sig in i ett Quicksearchs system.  Studenterna skrev sedan en rapport på föreslagna actions tillsammans med David vilken presenterades för berörda på bolaget, inklusive ledningen. 

”Via HighFive har vi genomfört penetrationstest av våra applikationer med hjälp av erfarna säkerhetsexperter som handlett studenter på programmet IT-forensik och informationssäkerhet. Penetrationstestet har inte bara givit oss ett kvitto på vår säkerhetsnivå, utan sporrat oss, samlat vårt fokus i teamet men även kunskapsöverföring inom vår organisation och mellan oss och studenterna.”

– Magnus Olander, CTO Quicksearch 

Företagsinformation

Grundare Jonas Malmberg & Ulf Larsson

Motto Med ambitionen att vara ledande inom feedback!