Skip to main content

XR LAB

Utforska potentialen med virtuella tekniker

HighFives XR LAB

Välkommen till HighFives XR Lab – Hallands innovationsarena för Extended Reality (XR)!

På HighFives XR Lab strävar vi efter att vara en katalysator för innovation och utveckling inom området Extended Reality (XR) i Halland. Vårt uppdrag är att stärka och inspirera entreprenörer, företag och organisationer att utforska och utnyttja potentialen i XR-teknologier som Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) och Mixed Reality (MR).

Vi ser fram emot att samarbeta med dig för att utforska och utveckla nya dimensioner inom XR.

 • Vad är XR?

  Vad är XR?

  XR står för Extended Reality, det vill säga utökad verklighet. Det används ofta som ett samlingsbegrepp för teknologier inom virtuell, förstärkt och blandad verklighet.

 • Vårt labb är öppet för alla

  Vårt labb är öppet för alla

  Vi välkomnar alla, från dig som enskild individ och startup till större organisationer, som vill utforska hur XR kan transformera ditt arbete och skapa nya möjligheter. Genom att engagera dig med HighFive XR Lab blir du en del av en växande gemenskap som strävar efter att driva fram innovation inom XR i Halland.

 • Hur kan XR användas?

  Hur kan XR användas?

  Möjligheterna är oändliga. XR kan användas till är att förbättra kompetensen och säkerheten hos bland annat personal inom vården, tillverkning eller inom utbildning. Genom att använda XR kan du öva i en virtuell miljö. Kom och labba med oss du med!

 • TECH FOR CHANGE

  TECH FOR CHANGE

  På HighFive har vi ett initiativ, TECH FOR CHANGE. Det är en innovationsprocess där Virtual Reality (VR) och digitala verktyg används för att öka medvetenheten om och förståelse för olika samhällsutmaningar. I år har samarbetar vi med Socialförvaltningen på Halmstads Kommun och kulturentreprenörer. Målet är att utforska nya sätt och att med hjälp av VR öka förståelsen kring våld i nära relationer. Läs mer genom att klicka på rubriken.

Processledare

Tor Palm

Är du nyfiken på XR?

Teknik kan vara ett hjälpmedel och utvecklingen inom området går väldigt fort. Vill du veta mer om hur du kan använda XR eller för att boka en tid i vårt labb? Då är du välkommen att kontakta Tor Palm.