Starta företag i halmstad

Det finns många organisationer och aktörer som kan hjälpa dig att starta företag i Halmstads kommun. Från och med 1 maj ska du vända dig till HighFive för att få kostnadsfri rådgivning och service inom nystartsfrågor.
Alla med företagsidéer eller med små företag i utvecklingsskeden är välkomna att kontakta oss. Vi lotsar dig rätt bland de organisationer, aktörer och nätverk som du kan behöva för att tillgodose behovet av kompetens, kapital och nyttiga kontakter.

NyföretagarCentrum

NyföretagarCentrum hjälper dig att gå igenom din affärsidé, dina planer och förmedlar de rätta kontakterna. Rådgivningen är konfidentiell och kostnadsfri.
Kontakta Carolina Landh
Tfn: 0738-55 33 36
Mail: carolina.landh@nyforetagarcentrum.se
Webbplats: nfchalland.se

Timbanken

Timbanken är Region Hallands och kommunernas affärsutvecklarstöd för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta ett. När du öppnar konto i Timbanken får du tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året inom följande områden:

• Affärsplan, affärsstrategi och affärsutveckling

• Ekonomi, avtal och juridik

• Marknad, sälj, social media, varumärkesarbete och offentlig upphandling

• Ledning, organisationsutveckling, HR och anställningar

• Produkt/tjänsteutveckling och import/export

• Digitalisering, teknik och automation

• Miljö, social, ekologisk hållbarhet och CSR

Timbankens webbplats hittar du här

entreprenörer med utländsk bakgrund

Almi Företagspartner Halland erbjuder IFS Rådgivning som riktar sig till entreprenörer med utländsk bakgrund som vill starta eller köpa företag i Sverige. De erbjuder rådgivning hela vägen från idéstadiet till företagsregistrering. Rådgivningen är konfidentiell och kostnadsfri.
Kontakta Fisnik Nepola
Mobil: 072 – 51 63 804
E-post: fisnik.nepola@almi.se
Webbplats: almi.se/halland

Gå vår Entreprenörskola

En gång om året arrangerar vi Entreprenörskolan. Titta in på sidorna om Entreprenörskolan – en kostnadsfri seminarieserie för dig som går i starta-eget-tankar eller precis har startat ditt företag. Vi uppdaterar så snart datum är satta för 2019. Kika gärna på filmen från Entreprenörsskolan 2018 nedan och låt dig inspireras.

utbildning för arbetssökande

Utbildningen vänder sig till dig som har en idé och funderar på att starta företag. Krav för att gå utbildningen är att du är arbetssökande. Beslut tas i samråd med din handläggare. Skydive Adventures West AB är leverantör av utbildningen i Halmstad, Hylte och Laholm. Våga startas webbplats hittar du här.

verksamt

Verksamt.se är till för dig som vill, ska eller redan har startat eget. Allt för att göra det enklare för dig som funderar på att driva företag. Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här hittar du verksamt.se och Broschyren ”Starta företag”